^^,
archives

Archive for

Kapal bantuan diserang Israel laknatullah…..

Nasib dua rakyat Malaysia belum diketahui Mei 31, 10 3:44pm Seorang wartawan dan seorang jurukamera stesen televisyen Astro Awani dalam kapal Turki “Mavi Marmara” yang diserang tentera Israel pagi ini dalam misi bantuan ke Gaza, belum diketahui. Seorang pegawai stesen televisyen itu berkata mereka cuba menghubungi wartawan Ashwad Ismail, 25, dan jurukamera Shamsul Kamal Latip, … Continue reading

Psikologi songsang~

Kadang-kadang dalam sehari harian kite, selalu dengar orang cakap bende yang terbalik, tapi reaksi kite terbalik dengan arahan yang diberi tu kan?..huhu…itu aku, tak tahu lah korg2 mcm mane..huhu .*sila jangan bace* 1)sila bising lagi. mesti ak senyap 2) Sila malas lagi!. *automatik jadi rajin* 3)sila jangan buat kerja ini *terus buat* 4) Sila tidur … Continue reading

hari hari terakhir di hujung sem~..(tahape hapetah aku tulis ini)

Epi Olidays… PERINGATAN : Ini penulisan merepek seorang aku …kalau x paham naseb la ye….aku xde keje nak menaip….final pon da habes,,,esaimen pon xde nak taip…ish poyo la plak aku ni,/del>….tangan gatal nak menaip jugak :p xyah bace pon xpe.. Post jugak knp? HARI TERAKHIR EXAM……… dup dup dup…” you have only 30 minutes left” … Continue reading

Selamat Ulang Tahun Sayang~

Assalamualaikum….Alhamdulillah.. Selamat ulang tahun sayang~. Hari ini 22hb Mei 2010, adalah hari ulang tahun kelahiran seseorang yang sangat bermakna dalam hidup saya. Saya sangat menyayangi dia, semoga dia ditempatkan bersama org2 yg soleh. Dialah Zainuddin B Ab Ghani..arwah ayah saya….Syukur Alhamdulillah kerana saya diberi peluang 15 tahun untuk bersama beliau. namun dan pada umur 42 … Continue reading

Sanah Helwah…

Assalam… Semalam 12 mei 2010,tanggal kelahiranku yg ke….dot dot dot…Saya dah tua rupenye..usia semakin meningkat menandakan usia semakin berkurang..Pada malam sebelum bufday saya tu, sy telah di prank oleh sahabat2 secoursemates saya. ceritanya macam ni, saya tidur sangat awal malam tusebab semalam saya tidur pkul 4..sgt mengantuk, Then dalam pukul 12am, kwn saya kejut saya. … Continue reading

Selamat study semua

Kepada semua kawan-kawan yang tgh study week atau tgh exam, selamat berjuang ye…semoga hari ini lebih baik daripada semalam…Amin… Baru je ┬ádapat mesej daripada seorang sahabat…..mesti korg pernah bace..jom kita share same2..renung2kan dan selamat beramal “Yang dilihat dan yang diukur-Nya bukan sejauh mana usaha mu, tetapi sejauh mana TAWAKAL, PERCAYA yang jitu dan pergantungan mu … Continue reading

4 perkara

Salam…sy baru tgh dengar lagu Saff one…tajuk die di syurga menanti…lagu tu penuh makna walaupon simple..suke2… mesej daripada lagu ini.. 4 perkara jika diamalkan, istimewa di syurga menanti.. .mahligai permai telah dijanjikan, sejahtera di syurga menanti.. 1) Lailahailllah-jd pegangan 2) alhamdulillah-untuk diberkati 3) astaghfirullahal azim- atas kesalahan yang dilakukan 4) innalillahi wa inna ilaihi rajiun- … Continue reading

asyik lupe je…

Lupe,lupe,lupe..itulah alasan yg pling mnyakitkan hati. ..tapi itulah alasan yg paling slalu diguna pakai oleh manusia..(termasuk la saye). ..manusia ni sifat nya mudah lupa dan banyak perkara yang kita selalu lupa dan lalai.. Berdasarkan kajian yg dibuat, ada byk prkara yg mnusia sering lupe 1) Biarkan cwn teh sehingga sejuk tnp diminum 2)lupa dimana anda … Continue reading

Life as a mujahid, die as a syahid…amin~

.lame kan x dgr lagu ni…tjuk dy pelayaran mujahid..mksod dy mndalam.. …kali pertama sy dgr lagu ni, mase form 1 dlu2..jom hayati mknenye… PELAYARAN MUJAHID secarik calar terukir menyelar titisan darah merah pekat mengalir tumpah ke bumi allah setitis air mata mengalir hangat di bibir mata seorang mujahid sejati di lautan perjuangan arus mehnah gelombang … Continue reading

Selamat Hari Ibu

Saya dediket lagu ni untuk semua ibu2 di dunia dan x lupe juga kpd ibu saya SABARIAH AB RAHMAN…: ) “Tertanam naluri keibuan amat mendalam Di jiwa insan yang mendambakan kebahagiaan Oh.. ibu Di bahumu tergalas beban Perjalananmu penuh rintangan Kau titipkan kasih sayang Sejujur pengorbanan Tak ku nafikan Di saat kita berjauhan Rasa ingin … Continue reading

May 2010
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 5,340 hits

Categories