^^,
archives

Archive for

Bila kau tak disampingku- So7

Dear diary …cakap pasal lagu ni antara lagu feveret ak dari time skolah2…huhu…lirik die layan jgk la. 😛   Tak seharusnya kita berpisah Tak semestinya kita bertengkar Kar’na diri ku masih perlu kau Maafkanlah sikap ku Lupakanlah salahku… itu Terlalu bodoh untuk diri ku Menahan berat jutaan rindu Apalagi menahan ego ku Maafkanlah sikap ku … Continue reading

Menangislah di bahuku

Menangislah di bahuku- Firdaus Kau datang padaku seperti biasa Kusambut bahagia dengan tangan terbuka Kau balas dengan senyum seadanya Kutahu ada sesuatu yang berbeza Kau hanya diam seribu bahasa Hanya matamu yang cuba berbicara Bahwa saat ini hatimu terluka Kau tahu ku ada di sini untukmu Mencuba tak berkedip menahan tegar di hujung mata Hingga … Continue reading

Orthros No Inu

Dear diary, sejak menjak ni macam tersuke cite jepun pulak. Ni sume salah  insan bilik depan..hey..hey..hey… Sekarang ni ku tengah tengok drama Jepun Bertajuk Othros No Inu. Pernah dengar tak cite ni?…cerite ni pon ihsan insan bilik depan yang bagi kat ku…..mmg best,..sebenarnye cite ni berasal daripada Anime. Biase la cite drama jepun kebannykan yang … Continue reading

♥…ayat ayat cinta…♥

  Ya Allah…. Seandainya telah Engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami… Agar kemesraan itu abadi.. . Tetapi Ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan milikku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan.. Amin..       Kepada yg masih … Continue reading

Merapu di Awal Semester

Dear diary, Semester baru bermula.. Semester baru, tahun baru. Sistem baru… Dah habis seminggu pertama dalam semester baruku. Mcm tak sangke pula cuti dah habis..jadi bermula lah semula kehidupan sebagai pelajar Uni. Minggu pertama dah berlalu. Minggu pertama tidaklah pack sangat. Cuma banyak introduction dengan register2 untuk lab. ..Add drop subjek pon masih boleh lagi.. … Continue reading

Person next street.

Pada suatu hari, di sebuah kedai mamak di kampung bukit mewah ,di pagi yang agak tenang…. Tgh on the way keluar, nak ke kerete..tibe2 disapa oleh insan2 tak dikenali..seorang pakcik menyapa aku..   A: Awak utp ke? (mcm ade cop UTP ke kat dahi aku ni) B: ye..aah..kenapa ek?..(pakcik ni utp jgk ke??..ehe) A: Ni … Continue reading

Mocha TiramissYou

Dear diary Satu lagi resipe yang nak ku coretkan disini ialah Mocha TiraMissyou Homemade. ..kalau ak tetibe kuarkan post2 pelik resipe2 ni, maknenye ak dh mmg siyess x de keje sgt……hoho..   tiramisu-sekadar gmbr hiasan..kan best kalau gmbr betul cmni Jadi ku nak coretkan resipe kat sini, supaya tak lupa. Lain kali kalau lupe boleh … Continue reading

127 hours

127 hours ni tajuk sebuah movie based on true story. Mengisahkan seorang lelaki yg pergi menjejak kawasan jurang. lengkap dengan backpack, tali absailing , dan brang2 lain, die pon pergi la adventure2 sensorang kat canyon tu..dahla xde phone coverage..orang pon tak duduk situ. Sedang dia berjalan di antara salah satu jurag yg dalam tu, die … Continue reading

Cityville

sekarang ni ku dh tercommitment dengan game cityville kat Facebook. Game ni kena bina2 bandar, susun 2 rumah, bukak bisnes, franchais.best!..haha…cmne leh terpikat?..semuanyaa bermula mase ak ikut kwan aku balik bilik die kat UTM skudai..tgk kat laptop die tgh main game tu, ak pon tny la best ke x?..die cakap best..balik rumah, ak pon usyar … Continue reading

Cheese Cake No Bake

Dear diari, Aritu ku kepingin giler nak mkn New York Cheesecake.Sedap woo. Mahal kan satu slice tu…dh la kecik berbanding kek2 biase..tp sebab nak jugak ku pon belila..nak wat cmner,,,..adeyh…yum2,,..tp kalo nak slalu2 tu, tauke balak pon boleh bankrup gni…..hoho So, ape kate kite do it yourself ini cheesecake..haha…jadi ke x? Jom la cuba!~ …………………………………………………………………………………………………………………. … Continue reading

January 2011
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 5,359 hits

Categories