^^,
Anda sedang membaca..
utp

Merapu di Awal Semester

Dear diary,

Semester baru bermula..

Semester baru, tahun baru. Sistem baru…

Dah habis seminggu pertama dalam semester baruku. Mcm tak sangke pula cuti dah habis..jadi bermula lah semula kehidupan sebagai pelajar Uni. Minggu pertama dah berlalu. Minggu pertama tidaklah pack sangat. Cuma banyak introduction dengan register2 untuk lab. ..Add drop subjek pon masih boleh lagi..

Dalam minggu pertama ni juga menyaksikan perpindahan housemate sebelah bilik ke v4…waaaa..xbest la gini….. Mcam mane boleh pindah?,..Jiran lame ni tak tau pon beliau telah dipindahkan dari bilik tu. Balik2 bilik, tengok ade orang lain dah duduk…pasrah je… : (

Barulah aku tau, kalau single xde roommate, memang senang untuk dipindah2kan tanpa pengetahuan kite. Kebetulan rumet lama jiranku ni pule intern, sebab tu la beliau tinggal sorg..hurm…xbest la…, jiran lame dah kene pindah…….semoge Intan berbahagia di rumah baru yerp…..mungkin ada hikmah di sebalik perpisahan kite sume….huu..rajen2 la singgah rumah ni bwk makanan…peace!…hehe

Aku pulak? .ap lah nasib aku nnt .. rumet aku nnt pon dah nak grad nnt….kalau aku x cari pengganti, mesti aku pon akan di posting merata2…..di mana kan ku cari ganti serupa denganmu…xpe lah…aku redha..lgpon lame lg,,,berbulan2 lagi…kalau ditakdirkan aku kene pindah pon, korg tlg la mogok depan ofis residential tu…bwk sepanduk segale…ehe

Awal minggu pertama ni juga wat pertama kalinye aku cuci kereta kat utp. Kereta hsemate aku ..kitorg pon cari lah port yg ade sumber air. .V1 menjadi mangse.. best jugak cuci2 kete… gune sabun Lux tau….mklomla…kete pun nak cantik jugak…huhu

Tengah cuci2 kete, tibe-tibe…hujan pon turun…dengan kite semua kene cuci….dahla esok kelas pertama untuk semester ni..jangan la jatuh saket ke ape ke…..awal2 sem dah main hujan..hujan asid pulak tu..

Namun;

Keesokannya aku dah selesema2 la pulak..sejak bile xboleh kene hujan ni…wat x layan je la selesema tu..lame2 hilang la tu…lepas tu aku pon pening2 pulak..aik?..ni nak demam ke? …janganlaa..dahlah awal sem ni…demam rindu rumahku syurgeku kot..entah..ok..cool lg…masih belum demam…

Tp disebabkan utp ni asyik hujan panas hujan panas, akhirnya aku kecundang juga..lepas selesema, asthma pulak datang menyerang…adui..sukarnye nk bernafas…zzzzz..

hargailah oksigen yang ada di sekeliling anda..huuuu. time2 awal tahun ni la die nak menyerang…dahlah kelas sume jauh2…hoho..sabar2…sesungguhnye penyakit itu penghapus dose..

Dah penat2 kene asthma, akhirnye ku mengalah, pergi la klinik che wan, doctor pon bg gas nebulizer..ade la dlm setengah jam..lega la skit mase tu…lepas tu dpt la ubat lg..walaupon sekarang ade lg asthma2 tu, tp x la teruk sangat kot….
Tak boleh minum air sejuk,aku pegi minum jugak..pdan la muke…hey3x…

hurm…tup tup..dh smpai hr jumaat..

hari ni best sebab rumetku belanja kitorg makan pizza hut kat batu gajah…thnks Kak Bai…lamenye x makan pizza…huuu…tp minum ais la pulak td…ala..xpe  skali skale…:PP..

hurm..ngntok la pulak rase..

: )

Sempena hari jumaat yang mulia ni…harapanku..
Ape2 berlaku pon, semoge semester ini membawa kebaikan kepada kiter semua.
Doa, harapan, dan impian kita semua. Semoga diperkenankan. Insya Allah.

Good Luck!
Gambate!

Advertisements

About nizzys

just ordinary person in ur neighbourhood next door...= )

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

January 2011
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 5,352 hits

Categories

%d bloggers like this: