^^,
Anda sedang membaca..
Ceritera, hari hari ku

Orthros No Inu

Dear diary,

sejak menjak ni macam tersuke cite jepun pulak. Ni sume salah  insan bilik depan..hey..hey..hey…

Sekarang ni ku tengah tengok drama Jepun Bertajuk Othros No Inu. Pernah dengar tak cite ni?…cerite ni pon ihsan insan bilik depan yang bagi kat ku…..mmg best,..sebenarnye cite ni berasal daripada Anime. Biase la cite drama jepun kebannykan yang ku tengok asalnye anime.

Orthros No inu mengisahkan dua orang lelaki ,Ryuzaki Shinji (Takizawa Hideaki) dan Aoi Ryosuke (Nishikido Ryo)  yang ade superpower la konon-kononye. Seorang ni tangan die ade power boleh membunuh orang hanya dengan sentuhan je. Yang sorang lagi pulak, tangan die boleh tolong heal orang sakit. Tapi ironinye di sini, yang si tangan pembunuh tu, orangnya sangat baik. Manakala, si tangan yg boleh mengubat ni, orangnye kejam giler..

Ryuzaki Shinji-si kejam bertangan penyembuh

 

Ni pule Aoi- si baeq bertangan pembunuh

 

Dalam cite ni kite tengok macam mane si kejam dan si baik ni gune kelebihan yang diorg ade..macam mane orang lain nk ambil kesempatan dengan kelebihan dorg..macam mane diorg deal dengan benda ni….menarik jugak la citer ni..hoho…ditambah pula dilakonkan oleh pelakon yang aku suke..episode pon ade 9 jer..xde la pjg sangat..

Naseb baik la insan depan bilikku suke dekat Ryuzaki Shinji aka si kejam bertangan penyembuh..xperlu la nak berebut dengan aku, sebab semestinya aku suke Aoi Ryosuke aka si baeq bertangan pembunuh.fair and square!~

 


Aoi sensei.

 

tengok jangan tak tengok.

 

p/S:  Pesan buat adik2ku, jangan terlalu obses yer dengan superpower2 dalam cite ni… name pon anime,..Anime ni banyak jugak super2stitious2 die…pandai2 lah menilai yer….. 😛

Advertisements

About nizzys

just ordinary person in ur neighbourhood next door...= )

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

January 2011
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 5,352 hits

Categories

%d bloggers like this: