^^,
archives

Archive for

Saya, awak dan dia

Awak, janganlah nangis. .saye ade disini…Jangan sedih lagi.Saya tak boleh tengok awak sedih2…hurmm..saye tahu awak sedih, ….saye tahu semuanya…Mustahillah kalau saye tak ambil tahu langsung tentang awak kan? .Awak kena kuat…Awak tak boleh terus2an macam ni…Kesedihan awak tu saye pon rase jugak tau. Tapi kalau awak tak kuat ,saye macam mane?..Kalau awak sedih2…nangis2, macammner saye … Continue reading

My Heart Cursing

  Dear diary, ku tengah dengar lagu2 dalam cite You’re Beautiful…Jadi entry ni ku letak irik translation dari salah satu OST dalam You’re Beautiful. ( My Heart Cursing)..wah2..sedeynyer lirik dier…hoho….     ” Smile a little more With a happy smile So that you can comfort my heart That keeps looking for you Smile a … Continue reading

Dia Kekasih Allah

Ya Rasulullah..Mulia pengorbananmu…Penghulu segala Nabi …Maafkan aku andai menjadi umatmu yang selalu terlupa dan terleka…Sedangkan umat nabi lain, berebut2 mahu menjadi umat mu….Ya umat Muhammad SAW.. .Pengorbananmu utk umat memang selayaknya mu digelar kekasih Allah…Terbukti di kala saat-saat akhir episod kehidupanmu, lidahmu basah menyebut..Ummati ummati…Ummatku..Ummatku..bukan aisyah yg di sebut2mu,bukan para sahabat yg disebut2mu, tp umatmu, … Continue reading

Egois

  Katamu apa yang kau impikan Segalanya kan pasti jadi kenyataan Setiap apa yang kau inginkan Sekelip mata dalam genggaman Nadamu berbaur keegoan Katamu kau tak perlukan teman Walaupun sendirian Walaupun kesunyian Kau punya segala kelebihan Bibirmu ketandusan senyuman Jeling pandangan hanyalah di ekor mata Atur langkah penuh keangkuhan Gerak gaya lambang kemegahan Kau terlupa … Continue reading

Sejarah sambutan Maulidurrasul

Salam, ni ade sikit2 sejarah ringkas mengenai sambutan Maulidurrasul…Sumbernye dari Al-bakriah .pondok pasir Tumbuh…Jom kite bacer…. MAULID berasal dari perkataan Arab yang bermakna melahirkan terutamanya merujuk kepada kelahiran bayi. Namun dalam konteks hari ini ia dirujuk khusus kepada hari keputeraan Nabi Muhammad iaitu pada 12 Rabiulawal setiap tahun. Sejarah ringkas Sambutan Maulidur Rasul telah diasaskan … Continue reading

Without Word

I shouldn’t have done that, I should have pretended not to know like I didn’t see it, like I couldn’t see it I shouldn’t have looked at you in the first place I should have run away I should have pretended I wasn’t listening like I didn’t hear it, like I couldn’t hear it I … Continue reading

Zikir Munajat~

فسبحان من لا يقدر الخلق قدره Maha Suci (Allah) yang tidak ada kekuasaan makhluk yang menandingi kekuasaanNya ومن هو فوق العرش فرد موحد dan Dialah satu-satunya di atas Arasy yang diesakan مليك على العرش السماء مهيمن Raja Yang Maha Gagah yang menguasai kerajaan langit لعزته تعنوا الوجوه وتسجد kerana kebesaranNya tunduk dan sujudlah wajah-wajah(makhluk)  

Mentari Hidup

-Mentari Hidup-   Kala senja itu tiba ku termenung sendirian Terasa diriku ini jauh dari rahmat Tuhan Dosa yang aku lakukan Menerjah ruang fikiran Masihkah ada untukku keampunan Gelap rasa dunia ini Tanpa cahaya Ilahi Baru kini kusedari Jalan yang aku lalui Memusnah pedoman hidup Melempar hatiku ini ke lembah kehinaan Dalam kegelapan itu Terbit cahaya … Continue reading

Cuti Chinese New Year ku

\*merapu2 jer keje…kalau xnak buang mase xyah bace je…ehe* Dear diary, rasenye baru seminggu je masuk sem baru kat utp ni…tup2..dah cuti…cuti CNY..tp empat hari jer..tp syukur la ade jugak cuti….hurm..rase nk blk rumah la..kerinduan kot…tp sebab rumah jauh dan cuti sekejap, kadi duduklah di utp ni…lgpon org kate jhr skrg musim hujan…siap ade bnjir2 … Continue reading

February 2011
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Blog Stats

  • 5,328 hits

Categories