^^,
archives

nizzys

just ordinary person in ur neighbourhood next door...= )
nizzys has written 99 posts for Welcome to my page

Pindah pindah

Salam kengkawan….Saya baru berpindah ke blogspot. Saja nak menukar angin. Sile sile lah follow yer kengkawan. http://nizzysword.blogspot.com/ Jemput datang ke belog yang tak seberapa ni.. Jangan segan silu.huhu  

Selamat menempuh sem baru

Dear diari, pejam celik pejam celik dah masuk semester baru. Tahun ketige semester pertama jurusan geosains petroleum di yutipi ni.. cuti semester dahlah sekejap aje..tp xpe, bersyukur dengan cuti yang ade..IPTA lain sume ade cuti empat bulan, tapi cuti empat bulan aku telah di crammed kan pada bulan september nanti. sebab tu lah cuti semester … Continue reading

Sanah Helwah

dear diary, sempena besday saye ni, nak ucapkan hepi besday kepada diri sndiri, dan terimakasih kpd kwn2 yg wish…really made my day.. nak cite pasal breakfast+besday in advance yg dibuat oleh kwn2 ku mumu, Bella , dan kak dihadiha..thx thx thx….xsgke la pulak korg smbut awal..heee…terharu la plak….gembire2 ..ferst time breakfast besday!… menu: mee goreng … Continue reading

Balik kampung 11 mei 2011

Hari ini, aku nak balik rumah. dari utp,..bertolak dari batu gajah jam 2 ptg… naik  ETS yang dua jam tu..konon2, nak balik pagi, tetibe ade pleasant surprise lak..huhu~.jadi blk lah kol 2 ptg…sampai ke kl sentral pukul 4ptg… ..lepas tu pergilah ke Puduraya untuk ambil bas direct ke jhr, tapi rupe2nye area Pudu raya adalah … Continue reading

buat Inche Housemate

Dear diary. Izinkan aku menulis dengan jiwang di sini yer..kepada sape2 yang xnak jiwang xyah bace yerrr ….hehehe. .kali ni aku nak tulis pasal. ..sudut pandangan aku … sebagai response kepada belog Mumu yg membincangkan pasal sudut pandangan “Inche Kekasih” kepada Cik kekasih… : ))) ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. Kali ni saya tulis pulak pandangan dari pihak Cik … Continue reading

Asingkah kita?

Dear diary, lame ku tak jenguk..baru balik test ni…hari terakhir klas untuk sem ini….sempena jumaat2 yang mulia ni ape kate kite der tazkirah sikit….untuk mengingatkan diri sendiri jugak yer..hurm…ni aku dpt dari email , ..selamat membace…renungkan dan selamat beramal. Abu Hurairah r.a. meriwayatkan, bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: “Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing … Continue reading

Tell 100 Truths..

dear diaryku.. .ni serius ak xde keje..sebenarnye byk je keje…xde keje konon..heh..menjawab2 soklan2 di fb….my 100 truths…huhu…jawab jgn tak jawab… 1. Last beverage → the o ais 2. Last phone call → ibu ku tersayang 3. Last text message → Nab Nib Nob 4. Last song you listened to → Andai kau Pergi- Indigo 5. Last … Continue reading

Alfatihah

Terkenangkan memori bersama mereka yang telah tiada…Baru2 ini dikejutkan dengan berita pemergian atukku dan ibu saudaraku selang sehari berturut2.Terkenang pula aku akan ahli2 keluarga aku yang telah tiada…..aduh, mungkinkah ini tandanya apabila aku asyik bersedih sejak menjak ni..…. Alfatihah buat nenekku yang telah kembali ke rahmatullah pada tahun 2002. Mase tu ku baru je form … Continue reading

Nostalgia- Shoutul amal

Dear diary,ku dedikasikan lagu ni untuk sahabat2 ku di smkajb batch 02-06 dlu..hoho..ape kaba la masing2…semua dah ikut hala tuju berlainan…..tetibe tgk gmbr2 lame…rindu lak kat kowgg..ingat zaman2 mude mudi sekolah2 dulu. . <3..jom layan lagu yg liriknyer penuh makne ni..huhu   Terkenang sebuah memori lalu Kisah persahabatan kita bersama Di dalam satu pengajian Menuntut … Continue reading

Dizzy+Homesick

*Dizzy mode* *Homesick mode* *Sleepy mode* *merapu mode* I took my bus from JB to tronoh last night ..This is not the first time I board a bus…But I dun know why my heart is not feeling like going ..Im feeling bad….I felt like I had not enough of Home Theraphy…Home sweet home,….and now I … Continue reading

August 2017
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Blog Stats

  • 5,328 hits

Categories